16 Ocak 2007 Salı

Neden Olmasın?

Türkiye'de yayınlanmaya başladığından beri Rolling Stone dergisini takip ediyorum. Güncel müzik dinleyemediğim için yeni gruplar ile ilgili haberleri bunlarda kim ki? sorusu ile okuyorum.

Hemen her ay benim tanımadığım ve fakat dünya çapında meşhur oldukları yazıdan anlaşılan bir yada bir kaç grupla yapılan röportajda
" İnternet olmasaydı bizi tanımayacaktınız."
" İnternet sayesinde bir gecede meşhur olduk."
" Parçaları bir hafta içinde bir milyonun üzerinde indirildi."
cümleleri ile karşılaşıyorum.

Şöhret olmayan bir grubun internet üzerinden yayınlanan konserini 50.000 kişinin üzerinde seyirci izleyince bir anda şöhret oluyorlar.

Türkiye olarak internet üzerinde müzik ve sanat paylaşımı henüz bu seviyede değil ama internet dünyasındaki gelişmelerin hızı malum.

Teknoloji, bilgisayarı olan herkese ufak maliyetler ile evlerinde kaliteli demolar yapabilecek ekipmanı sağlar hale geldi. Yaptığımız demoları insanlar ile paylaşmak ise "upload" süresi kadar kısa. "Upload"dan sonrası yaptığınız müziğin kalitesine ve şansınıza kaliyor.

Neden Olmasın?

1 yorum:

Merkal dedi ki...

Belirttiğin gibi Murat, internet yepyeni firsatlar sunuyor kendilerini göstermek isteyenlere. Yeter ki interneti çöpçatan sitelerini ziyaret, pornografik içerik aramasi ve sohbet amaçlı kullanmayalim...